Haberler

Üretici Gruplarında İç Kontrol Sistemi Nasıl Olmalı? İç Kontrol Sistemi Gereklilikleri

by CeresCert on 30 Nisan 2021

Merhabalar,

 

06.05.2021 Perşembe günü saat 14.30-17.00 arasında “Üretici Gruplarında İç Kontrol Sistemi Nasıl Olmalı? İç Kontrol Sistemi Gereklilikleri” konulu bir sunumumuz olacaktır.

 

İç Kontrol Sistemi (İKS), sertifikasyon kuruluşunun, bir grubun bireylerinin yıllık denetimini sertifikalı müteşebbisin sistemi içerisinde belirlenmiş bir organ/ünite’ye bırakmasına imkan veren yazılı bir kalite güvence sistemidir. Şu anda ülkemizde Organik Tarımın Esasları ve Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik çerçevesinde mümkün olmasa da, farklı resmi ve özel organik ya da konvansiyonel tarımsal standartlarda mümkündür ve giderek yaygınlaşmaktadır.

 

Bu sunum, farklı tarımsal standartlarda üretim yapmak üzere bir araya gelen üretici gruplarının iç kontrolünün nasıl sağlanması gerektiğine dair farklı mevzuatların yanısıra, bu konudaki CERES politikaları ve bu doğrultuda nasıl bir yol izlenmesi gerektiğine dair bilgi vermek üzere organize edilmiştir.

 

Kimler katılmalı?

  • Özellikle organik tarımsal standartlarda en az 15 üreticiden oluşan üretici grupları olan ya da oluşturmayı planlayanlar
  • İç Kontrol Sistemi kurmak isteyen kalite yöneticileri
  • İç Kontrol Sisteminde çalışan/çalışmak isteyen proje danışmanları, iç kontrolörler, satın alma, depo sorumluları
  • Konu hakkında bilgi almak isteyen diğer kişiler

 

Sunan: Aslı BATI ÇEVİK

 

Katılmak isteyenlerin ad-soyadlarını ceres@ceres-cert.com.tr adresine bir e-posta ile bildirmeleri halinde, kendilerine en geç 05.05.2021 Çarşamba günü katılım linki gönderilecektir.

CeresCertÜretici Gruplarında İç Kontrol Sistemi Nasıl Olmalı? İç Kontrol Sistemi Gereklilikleri

Join the conversation

*