Tüm Hakları Saklıdır 2023 © CERES Kontrol ve Belgelendirme Hizmetleri Limited Şirketi. Localveri
Organik Yem Üretimi Standart Kontrol Programı
Organik Tarımın Esasları ve Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik ve AB Yönetmeliği (EU) 2018/848, bu yönetmeliğin delege edilen mevzuatı ve uygulama mevzuatına göre
1 | Gözden Geçirme | Organik yönetim planı ve uygulamaları |
---|---|---|
2 | Fiziksel Kontrol | Tüm yem işleme bantlarının, hammadde alım bölgeleri, hammadde, yarı bitmiş ve bitmiş ürün depoları, paketleme birimlerinin, temizleme ve dezenfeksiyon ürünlerinin depolanması için kulanılan birimlerin vs (fason birimler dahil) aşağıdaki noktaların göz önünde bulundurularak ziyaret edilmesi; • Organik hammaddenin menşei • Sertifikalandırılmamış ürünlerin, ürün kabulünden, son alım-satıma kadar, tüm işlemlerden ayrılması (zaman ya da mekan olarak) • Yem işlem yardımcıları ve yem katkı maddeleri kullanımı • Temizlik ve zararlı kontrol prosedürleri • GDO (Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar) • Yasaklanmış metotlar (iyonize radyasyon vs.) • Yasaklanmış veya başka kirletici maddeler ile olası temas Etiketleme ve izlenebilirlik |
3 | Kayıtlar | • Nihai fason birimler de dahil olmak üzere birimin çizimi • İşlemlerin açıklandığı akış şeması • Fason birimlerle yapılan sözleşme • Reçeteler • Tüm hammadde tedarikçilerinin geçerli sertifikalarının kopyaları • Hammadde tedarikçileri listesi • Organik ürünler için müşteri listesi • Satın alınan tüm organik hammaddelerin kayıtlar • Alım prosedürü kayıtları • Depolama kayıtları • İşleme kayıtları • Zararlı kontrolü kayıtları, temizleme, dezenfeksiyon ve zararlı kontrolü için kullanılan maddelerin listesi • Yem işlem yardımcıları, katkı maddeleri ve hammaddelerin üretiminde GDO kullanılmadığına dair deklarasyon • Çıkan tüm organik ürünlerin kaydı • Muhasebe kayıtları |
UYARI
Lütfen bunların asgari gereklilikler olduğunu unutmayınız. Birçok durumda ek konular kontrol programına eklenmek durumunda kalacaktır!