Tüm Hakları Saklıdır 2023 © CERES Kontrol ve Belgelendirme Hizmetleri Limited Şirketi. Localveri
Organik Hayvancılık İçin Standart Kontrol Planı
Organik Tarımın Esasları ve Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik ve Avrupa Yönetmeliği (EU) 2018/848 ve onun delege edilen mevzuatına ve uygulama mevzuatına göre
BİLGİ
Çiftliğinizin bitkisel üretim kısmı için (çayır, otlak ve diğer yemlik bitki alanları dahil), lütfen Organik Bitkisel Üretim için Standart Kontrol Planı’nı inceleyiniz.
1 | Gözden Geçirme | Organik Yönetim Planı ve uygulamaları |
---|---|---|
2 | Fiziksel Kontrol | Tüm araziler, otlaklar, hayvanlar tarafından kullanılan dış alanlar aşağıdaki noktalar üzerinde odaklanılarak ziyaret edilir: • Hayvanların menşei • Hayvan sağlığı ve refahı • Her hayvan için yeterli alan, hareket özgürlüğü, yatacak alan, havalandırma, gölgelik, barınak gibi • Hareket konforu ve sosyal davranış imkânı • Beslenme ve su kalitesi ve ulaşılabilirliği • Temizlik • Veterinerlik • Hayvanların kimliği • Gübre ve idrar depolama |
Ahırların, depoların, çiftlik işleme birimlerinin ve diğer çiftlik binalarının aşağıdaki noktalar üzerinde odaklanarak ziyareti; • Yemlerin menşei ve katkı maddelerinin uygunluğu • Etiketleme, izlenebilirlik • Sertifikasız ürünlerin hasat sonrası ayrımı • Hasat sonrası kirlilik kaynakları | ||
3 | Kayıtlar | • Tüm arazilerin çiftlik binalarını ve hayvan barınaklarının detaylarını da içeren harita ya da krokileri • Satın alınan hayvanların, yemlerin, veterinerlik hizmetlerinin ve diğer ilgili girdilerin faturaları. • Ahır günlüğü, hayvanların menşei • Günlük üretim kayıtları • Depolama belgeleri ve/veya işleme ve/veya paketleme protokolü (ilgili ise) • Hayvancılık ürünlerinin satışı için tutulan muhasebe kayıtları |
4 | İlgili Dokümanlar | • Organik Hayvancılık için kısa bilgiler • Organik Hayvancılık Yönetim Planı |
UYARI
Lütfen bunların asgari gereklilikler olduğunu unutmayınız. Birçok durumda ek konular kontrol programına eklenmek durumunda kalacaktır!